Skip to main content

Nieuwsbrief 2, seizoen 2023-2024

Nieuwsbrief 2 Seizoen 2023-2024

Beste toneelvrienden,

Nieuwe productie 2024 “ Hallo, blief geer effe hange”

Nog een paar maanden wachten, en dan mogen we weer vol energie en enthousiasme de bühne op. De kaartverkoop is inmiddels gestart voor onze nieuwe voorstellingen, met als titel “Hallo, blief geer effe hange”. Een hilarische komedie geschreven door Ray Cooney met de oorspronkelijke titel “Out of Order”. We kunnen alvast een tipje van de sluier oplichten;

“Jack Heuvelmans is een typische machtspoliticus. Een controle-freak en behalve van zijn echtgenote, een groot liefhebber van de vrouwen. Deze avond gaat hij een dubbelslag slaan. Een overnachting in het Merici-hotel met José Knibbeler. Ze is niet alleen een jonge knappe verschijning maar ook nog de secretaresse van die irritante oppositiepartij. Deze avond en nacht kunnen alleen maar een succes worden. Een blik vanaf de derde verdieping op de skyline van Sittard is een perfect begin van een romantische date. Maar als José de gordijnen opentrekt, onthult ze een regelrechte ramp. Een ramp die carrières en privélevens kan ruïneren. Dit onheil moet krachtdadig worden afgewend.
Dé persoon die daarbij kan helpen, of beter gezegd met het probleem kan worden opgezadeld, is gemeentesecretaris Piet Laven. Intelligent, erg braaf, plichtsgetrouw, met slecht één zwakte: ‘zijn mama’.
Geen enkele nacht heeft hij haar alleen gelaten en zeker niet nu ze zo ziek is. Voordat de arme Piet het weet, is hij door de vaardige manipulaties van Jack in een duister complot verwikkeld. Als eerste stap in Jacks plan wordt er voor Piet een kamer gereserveerd.
De aanwezigheid van een overijverige hotelmanager, een geslepen ober en een kamermeisje dat op de meest ongelegen momenten komt binnenwaaien, zorgen voor hectische toestanden. Dan komt Ruud Knibbeler Jack’s kamer binnenstormen op zoek naar zijn overspelige vrouw. De verwikkelingen stapelen zich in een snel tempo op en vragen het uiterste van Jack’s improvisatietalent. Als mevrouw Heuvelmans en zuster Starmans, de ziekenverzorgster van moeder Laven, ook nog komen opdraven, kan de totale catastrofe toch niet uitblijven?”

Nieuwe regisseur

We stellen graag aan u voor, onze nieuwe regisseur, de heer Erik Derikx.
Erik is geboren en getogen in Heerlerheide. Al meer dan 30 jaar lang is hij verknocht aan het theater. Als speler heeft hij de nodige ervaringen opgedaan. O.a. bij toneelvereniging Kuvri in Heerlen, Het Heerlens Streektheater, STA, Stichting Tabori, Passiespelen Tegelen en diverse andere verenigingen/stichtingen. Nog steeds staat Erik met veel plezier zelf regelmatig op toneel. Als regisseur heeft hij stukken mogen maken bij o.a. Toneelvereniging Sint Donatus in Nuth, Het Limburgs Toneel in Sittard, Toneelvereniging Crescendo in Schimmert en vele andere verenigingen en Stichtingen in de regio. Kortom: de passie voor het theater gaat bij Erik nooit verloren!

Praktische informatie

Data voorstellingen: Woensdag 15 mei 2024 (Seniorenvoorstelling, 65+)
Donderdag 16 mei 2024 (Première)
Zondag 19 mei 2024 (Matineevoorstelling)
Donderdag 23 mei 2024 Vrijdag 24 mei 2024 Zaterdag 25 mei 2024
Zaal open: 18:00 uur (Seniorenvoorstelling, 65+)
14:00 uur (Matineevoorstelling)
19:00 uur voor de overige voorstellingen Aanvang: 19:00 uur (Seniorenvoorstelling, 65+)
15:00 uur (Matineevoorstelling)
20:00 uur voor de overige voorstellingen

LET OP!!!
Afwijkende locatie:

Gemeenschapshuis ’t Waope van Lömmerich
De Gronckelstraat 1
6141 AG Limbricht

In verband met problemen bij de uitbating van Oos Kaar, zijn wij in ieder geval voor 2024 genoodzaakt geweest om uit te wijken naar een alternatieve locatie. Wij hebben gelukkig de mogelijkheid gekregen van gemeenschapshuis ’t Waope van Lömmerich om onze nieuwe productie voor 2024 bij hun te mogen spelen. Hiervoor zijn wij hen zeer dankbaar.

Entree

Seniorenvoorstelling: € 11,00 incl. servicekosten en incl. 1 consumptie
Overige voorstellingen: € 14,50 incl. servicekosten en incl. 1 consumptie

Seniorenvoorstelling
De seniorenvoorstelling wordt op woensdag 15 mei 2024 gespeeld. De aanvang is 19:00 uur, de zaal gaat open om 18:00 uur. Wellicht ten overvloede, willen wij geïnteresseerde bezoekers van de seniorenvoorstelling erop wijzen dat deze voorstelling uitsluitend bestemd is voor 65+ers. Het kan zijn dat u om een legitimatiebewijs wordt gevraagd. Laten wij deze voorstelling ook bewaren voor onze oudere bezoekers zodat zij van een gezellige avond kunnen genieten.
Reserveren toegangskaarten Kaartjes reserveren kan alleen via de website www.toneelclubeuverhaove.nl .U gaat naar onze website en kiest voor “Tickets” of “ Bestel uw tickets”, waarna u terecht komt op de verkooppagina. Hier staan alle data van de voorstellingen vermeld. De rest is eenvoudig. U betaald via Ideal en ontvangt na betaling een bevestigingsmail met uw toegangskaart en QR-code. U kunt de kaarten printen en meebrengen op de avond/middag van uw voorstelling, of wij scannen de QR-code op uw telefoon bij binnenkomst. Kaarten kunnen in principe niet worden ingeruild, ze zijn wel gewoon overdraagbaar aan een familie-lid/kennis/vriend/collega. Dus reserveer uw kaarten zo snel mogelijk via onze website. Mochten er problemen zijn met het bestellen van de kaarten, of u komt er zelf niet uit, neem dan contact op via de e-mail (info@toneelclubeuverhaove.nl) Alvast een fijne voorstelling gewenst!
Hopelijk tot ziens in Limbricht.
Met vriendelijke toneelgroet,
Bestuur, regisseur, leden en vrijwilligers van Toneelclub Euverhaove