Skip to main content

” Hallo, blief geer effe hange “

Regisseur Erik Derikx
Auteur Ray Cooney
Spelers Paul Heffels, Marcel Herfs, Kevin Noblesse, Peter Backhaus, Henk Ermans, Lily van den Oever, Petra Erkens, Anouk Backhaus, Marian Schulpen, Mariska Peusen
Bezetting Totaal: 10, Mannen: 5, Vrouwen: 5
Bewerkt door Toneelclub Euverhaove
Genre Komedie
Originele naam Out of Order
Jaar 2024

Jack Heuvelmans is een typische machtspoliticus. Een controle-freak en behalve van zijn echtgenote, een groot liefhebber van de vrouwen. Deze avond gaat hij een dubbelslag slaan. Een overnachting in het Merici-hotel met José Knibbeler. Ze is niet alleen een jonge knappe verschijning maar ook nog de secretaresse van die irritante oppositiepartij. Deze avond en nacht kunnen alleen maar een succes worden. Een blik vanaf de derde verdieping op de skyline van Sittard is een perfect begin van een romantische date. Maar als José de gordijnen opentrekt, onthult ze een regelrechte ramp. Een ramp die carrières en privélevens kan ruïneren. Dit onheil moet krachtdadig worden afgewend.

Dé persoon die daarbij kan helpen, of beter gezegd met het probleem kan worden opgezadeld, is gemeentesecretaris Piet Laven. Intelligent, erg braaf, plichtsgetrouw, met slecht één zwakte: ‘zijn mama’.

Geen enkele nacht heeft hij haar alleen gelaten en zeker niet nu ze zo ziek is. Voordat de arme Piet het weet, is hij door de vaardige manipulaties van Jack in een duister complot verwikkeld. Als eerste stap in Jacks plan wordt er voor Piet een kamer gereserveerd.

De aanwezigheid van een overijverige hotelmanager, een geslepen ober en een kamermeisje dat op de meest ongelegen momenten komt binnenwaaien, zorgen voor hectische toestanden. Dan komt Ruud Knibbeler  Jack’s kamer binnenstormen op zoek naar zijn overspelige vrouw. De verwikkelingen stapelen zich in een snel tempo op en vragen het uiterste van Jack’s improvisatietalent. Als mevrouw Heuvelmans en zuster Starmans, de ziekenverzorgster van moeder Laven, ook nog komen opdraven, kan de totale catastrofe toch niet uitblijven???

 

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt dankzij subsidie van de gemeente Sittard-Geleen