Skip to main content

Rhein in Flammen

Regisseur Ernst Reichrath
Auteur Eigen productie in samenwerking met regisseur Ernst Reichrath
Bezetting Totaal: 8, Mannen: 2, Vrouwen: 6
Bewerkt door Sjef Nijsten en Bert Willen
Genre Klucht
Originele naam Rhein in Flammen
Jaar 2002

Het stuk speelt zich af op een verzorgingsboot waar patiƫnten, vrijwilligers, verzorgers en verpleegkundigen zich bevinden.

Het reisje op de Rijn duurt enkele dagen en de toeschouwers zien de tijdelijke bewoners de revue passeren. Een verzorgster die haar werk meer dan beu is, blijkt ook nog onbetrouwbaar te zijn. Een overbezorgde verpleger die met zichzelf in de knoop raakt. Een door het geloof gegrepen alleenstaande, twee bejaarde zussen, tweeling, maar o zo verschillend. Een bekakte intrigant, ingebeeld ziek, een manische vrouw die in haar fantasiewereld leeft en een jonge vrouw die door het leven op de proef is gesteld.

Door de combinatie van deze karakters en hun eigenheid ontwikkelt zich een meer dan komisch toneelstuk. Aan het eind worden alle individuele draden samen geknoopt tot een climax waar het publiek na alle lachsalvo’s stil van zal worden. “Want al heeft men de luy gesien, men kent se niet” aldus de woorden van Bredero, de grote Nederlandse toneelschrijver uit de Gouden Eeuw.

 

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt dankzij subsidie van de gemeente Sittard-Geleen